fredag 5 mars 2010

Use protection - Skydda dig!

Man märker att det nalkas mot sommaren då det börjar dyka upp solskydd, soltips, hudcancer-varningar, sköna familjebilder på lyckliga människor på en strand och en massa lustiga förteckningar såsom UVA/UVB, SPF, ELC, ACO, USB (nä nu skojjade jag) och en massa varningar om att man måste skydda sig....mot solen asså.

Solens strålar består av: naturligt ljus, av UVAstrålar och UVB strålar som man kan benämna som UltraViolett strålning.

UVA = Gör oss bruna i huden men bidrar också till att huden rynkas. Man får snabbt färg av UVA strålar, men det fösrvinner också efter 1-2 dagar.

UVB
= "tar vid" där UVA slutar. Gör att man blir brun en längre tid efter solexponeringen men är också DET FARLIGA LJUSET! Det är mot UVB man måste skydda sig. UVB aktiverar hudens egna skydd mot solen, men när vårt egna skydd inte räcker så bränns huden. Därför måste man smeta på en massa solskydd!

SPF = Sun Protection Factor = SolskyddsFaktor = ju högre SPF desto längre kan du vara i solen utan att bränna dig och att förstöra huden. Det betyder inte att du blir mindre brun, bara mindre bränd!

Garnier har nu lanserat en ny produktlinje med Solskydd. Garnier Ambre Solarie 2010.
Nyheten med sprayet Light&Silky kom redan förra året, men är i år kompleterat av SPF 10, 20 och 30! (Bra!)

Produkterna ska vara snabbabsorberande, och innehåller ett mineralfilter som ska göra att skyddet inte klibbar. Det har också kommit en nytt solskydd för barn som har skydd SPF30, varttenfast och hypoallergen. Adjektivet hypoallegen betyder att det ska vara MINDRE allergiframkallande än andra ämnen.

Jag tycker det känns jättespännande med solskydd i sprayform, det har jag faktiskt aldrig använt.

"Snabbapplicerande spray som skyddar både mot UVA och UVB strålning".
Bra för den som är lat! (läs: Redaktör Kristina)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar