fredag 12 mars 2010

La Roche-Posay pressmöte

Morgonen började med strålande sol och snöfall (?) samt ett pressmöte på Berns salonger vid Berzeli park. Det var flera år sedan jag var på Berns och såg mycket fram emot mötet med La Roche-Posay på många sätt.Lokalen vi var i ligger i Berns källare. Den var vackert upplyst, vackra bord och stolar, mysiga värmeljus, vackra PR tjejer, fina bildskärmar och produkter överallt.

Men sen kom den....lukten. eller stanken kanske jag ska skriva. Stanken av utekväll, svullen öl i baren, intorkad cider i mattan, desperation efter 5-i-3 ragget. Usch vad det luktade. Frukosten var god och skum. Yoghurten var något av det godaste jag har ätit på länge. Sån turkisk youghurt med honung och massa torkad frukt. Inte GI vänligt någonstans men vem bryr sig?

Längst fram på tallriken låg någonting som ingen vid bordet kunde identifiera. Det var någonslags äggomelett med nötter i. Kall. och slemmig. Men jag åt upp den ändå.
En laxmacka som var ok och en skål med fruktbitar - jättegott! Kaffet smakade som att det också var en produkt från La Roche-posay...alltså mest vatten.Hela produktsortimentet som kommer till Sverige den första april (nej det är inget skämt!) och faller under kategorin "Dermakosmetik" som nog kommer att bli ett stort begrepp framöver.

Dermakosmetik är produkter som behandlar och förbättrar hud, hår och hårbotten och som bara får säljas på apotek tillsammans med rådgivining - och - det viktigaste - det finns DOKUMENTERAD effekt av produkterna! Så det är bra skit! Efter en snabb introduktion tog Ann, den franska representanten ordet och berättade om La Ros Poseeee (franskt uttal)

"-Tiz brand haz a big potential in the Swediz market. You are interezted in healthz and looking for productz that protectz zenzitive zkin"

Och det sammanfattar La Roche-Posay. Det är speciellt framtaget som läkande och för extremt känslig hud - men kan såklart användas med fördel av alla.

Det är ett huvårdsmärke som är rekomenderat av 25.000 dermatologer världen över. Det är ganska många kan jag tycka. Det är hela Bodens befolkning.
Sedan gick den vackra och karismatiske Agneta Troilius upp och tog ordet. Vi fick snabbt lära oss att vår hud är vårt största organ, den väger 10 kg och är ca 1,8kvm stor.....1,8kvm. Det är större än den toalett vi för närvarande renoverar...

Agneta var jätteintressant. Hon visade bilder på patienter hon har behandlat (hon är hudläkare) och fått jättefina resultat. Acne, rynkor, eldsfläckar, bilolyckor....när hon hade pratat i nästan en timme började jag undra vad hon hade med La Roche-Posay att göra, för hon nämde aldrig märket...

Detta är 3 i 1 rengörningen som jag ser otroligt mycket fram emot att använda!

Och det som jag först trodde var rengöring visade sig vara en jättefin hudcreme! Alla flaskor är av plast. Dels för att minska risken för svinn och sånt med glasflaskor och dessutom växer tydligen bakterier bättre i glas...


ALLA produkter i La Roche-Posayserien innehåller ett "magiskt källvatten" som kommer från just orten La Roche-Posay i Frankrike.

Alla dessa produkter är extremt testade och framforskade. Därför trodde jag att priset skulle vara skyhögt! Men det är helt överkomligt!

Hudcremen Hydreane, 40ml kostar 159 kr.
Källvattenspray som man kan använda till allt möjligt, 150ml kostar 99 kr
Det ultralätta solskyddet med faktor 50+, 50 ml kostar 185 kr (helt klart värt det, fantastisk!)
Så håll utkik på Apoteket efter La Roche-Posay och deras två serier Hydrane (daglig fuktvård) och Anthelios (solskyddserien)

7 kommentarer: