onsdag 20 januari 2010

Drömmen om att stoppa tiden

Youth code från L'Oréal

I morse var vi redaktörer på 3tjejer.se på ett jättebra pressmöte om L'oréals nya produktserie - Youth Code.

Det var en bra pressfrukost där vi inte bara fick reda på en massa matnyttigt om de nya produkterna, Margareta Frohm Nilsson, Dermatolog på Karolinska Institutet, berättade ingående om VARFÖR huden åldras.

Det beror - inte så överraskande - på 2 stora faktorer
1. Intrinsic agening = Inre åldrande, sånt som vi inte kan göra någonting åt för det bara blir så.
2. Extrinsic agening = Yttre påverkande såsom rökning, solning, fria radikaler och annat elakt.

När vi hade fått lära oss att aldrig mera sola eller röka (rökning snabbar på hudens åldrande så det går ca 3 gånger fortare att få rynkor!) Så var det dax för Beatrice Nilsson – Scientific officer - som berättade om gener, DNA och hur forskningen för att ta fram Youth Code har gått till:

Forskningen har drivits tilssammans med Paris Saint Louis sjukhuset, Professorn Louis Dubertret och läkaren Bruno Bernard, phd och i ett unikt sammarbete med L'Oréal. Beatrice berättade hur de har forskat fram de nya produkterna med olika tester gjorda på äldre hud (runt 55 år) och yngre hud (runt 27 år) för att se skillnader och likheter.

Det som forskarna fann var att den äldre huden tar ca 30 timmar på sig att läka från en aggresiv attack jämfört med den yngre huden som bara behöver ca 6 timmar på sig att bli återställd.

Anna Bohlin – produktchef på L'Oréal berättade sedan för oss om Youth Code. Den nya Pro-Gen teknologin vill få den äldre huden att reagera mer som den yngre huden genom att öka aktiviteten av regererationsgener. När regrenerationsgenerna minskar med ålder så uppstår rynkor - det ska nu förhindras med Pro-Gen Technology och den nya Dynamiska Kosmetologin.


Så, nyheten för 2010 är: Youth Code från L'Oréal.

Kristina, Tess och Maren - 3tjejer.se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar