tisdag 27 oktober 2009

Gör som kändisarna – Ät dig rynkfri!

Det är ingen hemlighet att kändisarna alltid är först med de nya produkterna och den nya kunskapen – hemligheten bakom evig ungdom. Detta beror till stor del av deras tillgång till de bästa läkarna, dermatologerna, osv.
Men det finns massor vi ”vanliga” människor kan göra också utan att lägga ner en massa pengar på marknadens dyraste och bästa produkter!

Vi matas ständigt med information från alla håll om hur viktigt det är med en hälsosam och allsidig kost. Men det man glömmer är att vår kost påverkar inte bara vårt inre välmående, utan det kan ha en enorm påverkan på vårt yttre.

Något de flesta inte vet är att en viktig vitamin, om inte den viktigaste, för oss som är måna om vår huds välmående är retinol. Retinol är en form av A-vitamin. Det är det enda bevisade ämnet som motverkar rynkor och fina linjer, och kan tillgodoses på många olika sett. Dels kan man använda sig av krämer och produkter som innehåller retinol, men man kan också få det genom en hälsosam kost.

Som med alla vitaminer är lagom hemligheten, men i bra mängder kan du påverka såväl din huds lyster som hårdheten i dina naglar och även din syn. Och vem vill inte att alla dessa egenskaper är i toppform. Så hur går det till då? det finns en massa råvaror som du säkert redan har hemma och som göra det möjligt för dig att äta dig ung innifrån och ut!

Retinolets första stadium är karoten som i kroppen omvandlas till A-vitamin. Karoten som i folkmun vanligen förknippas med morötter, återfinns också i bl.a. paprika, broccoli, spenat, tomat, pumpa, selleri, sallad, banan, aprikos, apelsin och majs.
Alla är de råvaror som vi vet i nyttiga och bra för våra kroppar oavsett, men det som är mindre känt är att de också kan motverka fina linjer och rynkor. Men för dig som vill vara extra säker på att du får i dig Retinol så är exempel på retinolkällor omega3 fetter, ägg, mjölk, lever, smör, fisk och grädde.

Så börja frossa och se hur huden får tillbaka sin ungdomliga lyster! I alla fall om kändisarna får bestämma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar